32
Megosztom
22

Bakonyi ragu tésztával

Hozzávalók 4 főre
0
db zöldpaprika
db hagyma
db paradicsom 
ek paprikakrém
pohár tejföl
doboz gomba (szeletelt)
10-15 dkg szalonna (füstölt húsos)
80 dkg sertés lapocka
db pörkölt kocka
2-3 ek olívabogyó
120 perc
4 fő
Cimkék: Vasárnapi ebéd
Beküldte:
Kiss Viktória
Mottója:
"Mert főzni jó!"
További receptjei
Kalóriatáblázat
KCal
971
49%
Feh.
42
70%
Szénh.
10
3%
Zsír
76
109%
az értékek 1 adagra vonatkoznak
Recept elkészítése

A kockára vágott hagymát pároljuk meg az olajon. Amikor üveges, tegyük bele a kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomot.
Egy kicsit összesütjük és hozzátesszük a felkockázott szalonnát. Pirítjuk, hogy kapjon egy kis szint. Paprikázzuk és rátesszük a kockázott húst.
Ezt fehéredésig sütjük, hozzá adjuk a leszűrt gombát, azzal is sütjük néhány percig, aztán felengedjük 1-1,5 dl vízzel. Többször kavargatva puhára főzzük.
Amikor puha, beleteszünk 2 db pörkölt kockát, vízzel szaporítjuk, hogy sűrű szaftot kapjunk.
Néhány percig főzzük, majd beletesszük a tejfelt és jól összekavarjuk. Amikor felforr, készen van. Makaróni, vagy egyéb tésztával tálaljuk.

Hasonló receptek
Összes komment
Receptkereső
Recept kereső Recept Részletes kereső
Mind
Előétel
Leves
Főétel
Tészta
Főzelék
Köret
Saláta
 
Desszert
Ital
13441 recept

Mit
főzzek ma?
sült

Egyszerű tárkonyos csirkeragu leves

4 fő
90 perc