67
Megosztom
28
7 kép

Böllértál

Hozzávalók 10 főre
4
pár sütnivaló kolbász
pár májas hurka
db cigányka
1.5 kg malachús
90 perc
10 fő
Beküldte:
Hajdu István László
Mottója:
"Szeretek főzni, állítólag tudok is. Szívesen kísérletezek. A neten megtalálsz Gasztropajti blogoldalán."
További receptjei
Kalóriatáblázat
KCal
258
13%
Feh.
32
53%
Szénh.
1
0%
Zsír
13
19%
az értékek 1 adagra vonatkoznak
Recept elkészítése

Karácsonykor, ünnepeken, mikor együtt a család, sokszor kerülnek az asztalra a disznótoros finomságok. A kolbászt, a hurkát mindenki ismeri, a cigánykát viszont kevesebben.
Ez egy Dél-Békési finomság, amit a sertés hashártyába töltött, az abálóból kivett májból, kevés fejhúsból, erősen fűszerezve készítünk. Van, ahol a nyers hozzávalókból állítják össze, de mi így szeretjük jobban.
Erősen borsosan, kevés majoránnával, sóval, pici fokhagymával, pogácsákat formálunk belőle, majd a négyzetekre vágott hártyába töltjük. A hurkával, kolbásszal együtt, sütőben sütjük meg. A bőrös malac, külön tepsiben sül. Általában krumplipürével, hasábburgonyával, párolt káposztával tálaljuk.

Receptkereső
Recept kereső Recept Részletes kereső
Mind
Előétel
Leves
Főétel
Tészta
Főzelék
Köret
Saláta
 
Desszert
Ital
13441 recept

Mit
főzzek ma?
sült

Tejszínes-kukoricás penne

4 fő
30 perc