60
Megosztom
19

Diócska mandulás krémmel

Hozzávalók 6 főre
0
25 dkg liszt
30 dkg porcukor
35 dkg margarin
12 dkg darált dió
kanál keserű kakaópor
kávéskanál sütőpor
csepp mandula aroma
60 perc
6 fő
Beküldte:
Barnáné Kövecs Beáta
Mottója:
"Három édesszájú felnőtt fiam van, akik mellett meg kellett tanulnom az elmúlt 22 év alatt minden sütési ..."
További receptjei
Kalóriatáblázat
KCal
927
46%
Feh.
11
18%
Szénh.
88
29%
Zsír
63
90%
az értékek 1 adagra vonatkoznak
Recept elkészítése

A lisztből, 15 dkg porcukorból, 20 dkg margarinnal tésztát gyúrunk. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport és a sütőport.
Kis golyókat formázunk belőle és diócska formába nyomkodjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, rövid idő alatt megsül, egy-egy adag.
Még melegen, ütögessük ki a formából.
A krémhez, a másik 15 dkg porcukrot keverjük el, 15 dkg margarinnal és annyi keserű mandula aromával, hogy szép zöld színe legyen.
Végül, kettesével ragasszuk össze a diócskákat. Egy-két órát várni kell, hogy megpuhuljon.
Nagyon mutatós sütemény.

Receptkereső
Recept kereső Recept Részletes kereső
Mind
Előétel
Leves
Főétel
Tészta
Főzelék
Köret
Saláta
 
Desszert
Ital
13441 recept

Mit
főzzek ma?
sült

Egyszerű tárkonyos csirkeragu leves

4 fő
90 perc