1
Megosztom
0

Gyümölcsleves

Hozzávalók 4 főre
1
pohár natúr joghurt 
0.6 kg gyümölcs (meggy,szilva,sárga-őszibarack,nektarin)
ek keményítő 
l tej (+befőtt leve,szörp,) 
csipet
csipet bors
40 perc
4 fő
Beküldte:
Kiss Mária
Mottója:
"Mert főzni jó!"
További receptjei
Kalóriatáblázat
KCal
308
15%
Feh.
10
17%
Szénh.
24
8%
Zsír
11
16%
az értékek 1 adagra vonatkoznak
Recept elkészítése

A gyümölcsöket előkészítem: ha van közöttük konzerv vagy befőtt, akkor lecsöpögtetem, a levét felfogom, a friss gyümölcsöket kimagozom, és feldarabolom. (Nagyjából azonos méretű darabokra szoktam vágni őket.) A befőtt(ek) levét, szörpöt, Sangriát, vizet, citromlevet, fahéjat, szegfűszeget beleöntöm a fazékba, elkezdem főzni, és sorra rakom bele a gyümölcsöket - a keménységüktől függően (kemények először). Amikor felforrt, és a gyümölcsök már félig elkészültek (ez néhány pillanat műve), akkor megkóstolom, teszek bele cukrot vagy édesítőt (én inkább pikáns-savanykásan szeretem), aztán a keményítőt kevés hideg (!) vízzel csomómentesre keverem, és a leveshez adom. Felforralom, majd leveszem a tűzről, és hozzáadom a joghurtot (először kikeverem a joghurtot egy habverővel, szedek hozzá egy, majd még egy szedőkanállal a forró levesből - hőkiegyenlítés -, hogy ne kapja össze a joghurtot), és hagyom kihűlni.

Hasonló receptek
Összes komment
Receptkereső
Recept kereső Recept Részletes kereső
Mind
Előétel
Leves
Főétel
Tészta
Főzelék
Köret
Saláta
 
Desszert
Ital
13441 recept

Mit
főzzek ma?
sült

Máglyarakás kaláccsal

4 fő
75 perc