Kelt leveles sajtos pogácsa


Barnáné Kövecs Beáta receptje.

Hozzávalók 6 főre:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 kanál cukor
2.5 dl tejföl
25 dkg margarin
1 db tojás
10 dkg sajt
1 kanál

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, egy kis cukor hozzáadásával.
A lisztet a lágy margarinnal eldörzsöljük, majd belekeverjük az élesztőt, a tejfölt és a sót is.
A tésztát jól eldolgozzuk, kinyújtjuk, majd háromfelé hajtva, összehajtogatjuk.
Ezt 20 perc múlva megismételjük, majd ismét 20 perc után kinyújtjuk.
Pogácsaszaggatóval, a tészta felét kiszaggatjuk, és az ép részre ráhajtjuk.
Ezután ismét nyújtás következik, és csak a tészta felét szaggatjuk ki ismét.
A pogácsákat sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük ki.

Elkészítési idő: 90 perc