Kenyérben sült sonka


Vass Ádám receptje.

Hozzávalók 4 főre:

1 kg sonka
0.5 kg liszt
1 ek étolaj
2 dkg élesztő
1 mk
2 kk cukor
1 dl tej
2 dl víz

Elkészítés:

Egy edényben langyosítsa meg a tejet, majd adja hozzá az élesztőt és a cukrot. Felfutást követően, keverje bele a lisztet, az olajjal és a sóval.
Ezután a massza 40-45 percig kell hogy keljen, meleg helyen.
Főzze meg a sonkát, és szikkadás után, csomagolja az elkészített tésztába. Ennek még, további 20 percig kell majd kelnie.
Mielőtt a forró sütőbe helyezi, a tetejét lyukassza meg, hogy a sonkából párolgó gőznek, legyen hol távoznia.
Pirosra sütve, hidegen szeletelve tálalja.
A sonka tetszés szerint helyettesíthető lapockával, tarjával, csülökkel.

Elkészítési idő: 60 perc