Böllértál

  • 10 személyre
  • 90 perc
  • 645 kalória

Karácsonykor, ünnepeken, mikor együtt a család, sokszor kerülnek az asztalra a disznótoros finomságok. A kolbászt, a hurkát mindenki ismeri, a cigánykát viszont kevesebben.
Ez egy Dél-Békési finomság, amit a sertés hashártyába töltött, az abálóból kivett májból, kevés fejhúsból, erősen fűszerezve készítünk. Van, ahol a nyers hozzávalókból állítják össze, de mi így szeretjük jobban.
Erősen borsosan, kevés majoránnával, sóval, pici fokhagymával, pogácsákat formálunk belőle, majd a négyzetekre vágott hártyába töltjük. A hurkával, kolbásszal együtt, sütőben sütjük meg. A bőrös malac, külön tepsiben sül. Általában krumplipürével, hasábburgonyával, párolt káposztával tálaljuk.
Hozzávalók
  • pár sütnivaló kolbász
  • pár májas hurka
  • db cigányka
  • 1.5 kg malachús
Vegye meg a hozzávalókat
Receptek
Szárnyas receptek
Tészta receptek
Szezonja van
Vegetáriánus receptek
Érdekességek
Mixeljünk valami finomat
Vitamindús ételek
Heti menü
Váratlan vendégek
Videó és tippjeink
Legnépszerűbb receptjeink
Legújabb receptjeink
Legolcsóbb receptjeink
Leggyorsabb receptjeink
Alkalmak
Születésnap
Névnap
Házassági évforduló
Fogások
Előételek
Főételek
Tészták
Köretek
Saláták
Desszertek
FŐ az egészség!
Egészségesen
Vegetáriánusoknak
Diétás
  Likeoljon Facebookon
  Kövessen minket Twitteren
  Nézzen minket YouTube-on
  Rólunk