Gyümölcsleves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 308 kalória

A gyümölcsöket előkészítem: ha van közöttük konzerv vagy befőtt, akkor lecsöpögtetem, a levét felfogom, a friss gyümölcsöket kimagozom, és feldarabolom. (Nagyjából azonos méretű darabokra szoktam vágni őket.) A befőtt(ek) levét, szörpöt, Sangriát, vizet, citromlevet, fahéjat, szegfűszeget beleöntöm a fazékba, elkezdem főzni, és sorra rakom bele a gyümölcsöket - a keménységüktől függően (kemények először). Amikor felforrt, és a gyümölcsök már félig elkészültek (ez néhány pillanat műve), akkor megkóstolom, teszek bele cukrot vagy édesítőt (én inkább pikáns-savanykásan szeretem), aztán a keményítőt kevés hideg (!) vízzel csomómentesre keverem, és a leveshez adom. Felforralom, majd leveszem a tűzről, és hozzáadom a joghurtot (először kikeverem a joghurtot egy habverővel, szedek hozzá egy, majd még egy szedőkanállal a forró levesből - hőkiegyenlítés -, hogy ne kapja össze a joghurtot), és hagyom kihűlni.
Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat
Amennyiben elmúlt 18 éves, akkor kattintson az OK gombra az alkoholos ajánlatokért, ha nem múlt el 18 éves, akkor kattintson a Mégse gombra.
OK Mégsem
Receptek
Szárnyas receptek
Tészta receptek
Szezonja van
Vegetáriánus receptek
Érdekességek
Mixeljünk valami finomat
Vitamindús ételek
Heti menü
Váratlan vendégek
Videó és tippjeink
Legnépszerűbb receptjeink
Legújabb receptjeink
Legolcsóbb receptjeink
Leggyorsabb receptjeink
Alkalmak
Születésnap
Névnap
Házassági évforduló
Fogások
Előételek
Főételek
Tészták
Köretek
Saláták
Desszertek
FŐ az egészség!
Egészségesen
Vegetáriánusoknak
Diétás
  Likeoljon Facebookon
  Kövessen minket Twitteren
  Nézzen minket YouTube-on
  Rólunk